RUOTSALAINEN KANSANPUOLUE

Tutustu: Suomen ruotsalainen kansanpuolue 

Yksi syy siihen, miksi Suomi on yksi edistyneimmistä maista koulutuksen, lääketieteen, talouden, turvallisuuden ja ympäristön laadun suhteen, johtuu johtajista. Itse asiassa Suomi on kolmanneksi paras maa kansalaisten laadukkaan elämän perusteella. 

Maalla on parempi asema myös Ruotsin kansanpuolueen (SFP) poliitikkojen ponnistelujen ansiosta. Se on poliittinen puolue, joka edustaa vähemmistöä ruotsinkielisistä maan kansalaisista. 

SFP oli hallitustehtävissä vuosina 1979–2015. Puolue jäi kuitenkin hallituksesta vuoden 2015 vaalien jälkeen. Neljä vuotta myöhemmin SFP sai kaksi paikkaa hallituksessa. Nämä ovat pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri ja oikeusministeri.  

Yksi puolueen päätavoitteista on suojella ja vahvistaa ruotsin kielen käyttöä Suomessa. Se ei ehkä ole ilmeistä, mutta Suomessa on kaksi virallista kieltä. Nämä ovat suomen ja ruotsin kieliä. 

Puolueen ensimmäinen johtaja oli Axel Lille, kun taas nykyinen johtaja on Anna-Maja Henriksson. Lille on itse asiassa toimittajapoliittinen poliitikko, joka ehdotti julkisesti Suomen itsenäisyyttä 9. huhtikuuta 1902.

Toisaalta Henriksson on ollut Suomen eduskunnan jäsen vuodesta 2007. Hänestä tuli puolueen ensimmäinen naispuolinen johtaja, kun hänet valittiin johtaja vuonna 2016. 

Suomen elämänlaatu

Suomi on myös Euroopan kolmanneksi kallein maa. Tämä johtuu veroista kerätyistä rahoista, joita käytetään yleisen terveydenhuollon ja koulutuksen hallinnointiin. Tässä ovat muut tosiasiat Suomen elinolosuhteista:  

Pienin lasten kuolleisuusaste johtui 

1930-luvulla tapahtuneista, joissa joka kymmenes lapsi kuoli elämänsä ensimmäisenä vuonna. Hallitus päätti tarjota äitiyspaketteja vuonna 1949 tähän päivään asti. Tämä sisältää vauvan perustarvikkeet, kuten vaipat, vaatteet ja lelut.   

Koulutusjärjestelmä 

Äitiyspakettien jatkuvan tarjoamisen lisäksi maassa tiedetään olevan yksi maailman menestyneimmistä koulutusjärjestelmistä. Itse asiassa Suomen standardoidut testitulokset ovat korkeimpia kaikissa Euroopan maissa.  

Kuukausipalkka 

Hämmästyttävää on, että maan keskimääräinen kuukausipalkka on noin 3300 euroa. Toisaalta pienin keskimääräinen palkka, jonka henkilö voi saada, on noin 2900 euroa. Silti paljon verrattuna muihin naapurimaihin. 

Käveleminen yksin 

Sinun ei tarvitse huolehtia yksin kävelemisestä yöllä, koska maan rikollisuus on alhainen. Itse asiassa monet kansalaiset sanoivat tuntevansa olonsa turvalliseksi kävellessään kaupungissa, vaikka yö olisikin nuori. Lisäksi Suomen murhamäärä on noin 1,14%.  Suomen elämänlaadun suhteen ei ole epäilystäkään siitä, että monet kansalaiset odottavat parempia ehdokkaita seuraaviin Suomen eduskuntavaaleihin.

Theme: Overlay by Kaira Extra Text
COPYRIGHT © VAALITIETO.FI/WMI SOLUTIONS OY 2020 | ALL RIGHTS RESERVED.