Kategoria: Uutisartikkeli

Vaalitieto: Politiikka Suomessa vuonna 2021

Vaalitieto: Politiikka Suomessa vuonna 2021

ollessa yllättävä maailma, monissa maissa oli vaikeuksia taistella terveyden kriisissä ja pitää talous käynnissä. 

Yksi vaikea vuosi COVID-19: n ensimmäisen tapauksen jälkeen, miten Suomen hallitus aikoo toipua tappioista?

Coronavirus kustannukset

allotting riittävät määrärahat kannen coronavirus kustannuksista on tärkein prioriteetti hallituksen. Se on varannut 1,4 miljardia euroa tämän vuoden budjetista viruksen leviämisen hillitsemiseen tarvittavien kustannusten rahoittamiseenmaassa.kaikkiValtion on kannettavatarvikkeet ja tarpeet, joita ihmiset tarvitsevat COVID-19-testaukseen ja rokotteisiin, mukaan lukien karanteenista ja potilaan hoidosta aiheutuvat kustannukset.

Osana heidän pitkän aikavälin vastaustaan ​​pandemiaan hallitus on myös myöntänyt 30 miljoonaa euroa investointeina tekniikkaan, jota käytetään testauksen tehostamiseen. 200 miljoonaa euroa myönnetään myös terveydenhoitopiireille muiden kuin virustestauksen kustannusten rahoittamiseksi ja vielä 30 miljoonaa euroa terveysturva-asioihin rajanylityspaikoilla.

Työllisyys

Valtio aikoo nostaa työllisyysastetta tänä vuonna jopa 36 000 työpaikalla, erityisesti nuorten keskuudessa. Pohjoismaisen työvoimapalvelumallin avulla hallitus pyrkii parantamaan kaikkien opiskelijoiden koulutusmahdollisuuksia ja parantamaan 55-vuotiaiden ja sitä vanhempien ihmisten työmarkkinoiden edellytyksiä.

Koulutus

Suomen hallitus aikoo nostaa pakollisen ikärajan 18 vuoteen, jotta nuorille tarjotaan enemmän mahdollisuuksia eri akateemisilla aloilla. Lisäksi valtio haluaa säilyttää ilmaisen koulunkäynnin keskiasteen tasolla opiskelijoiden oikeuden mukaan ilmaiseen koulutukseen.

Kuntien ja oppilaitosten budjetti on 22 miljoonaa euroa, ja niiden tehtävänä on tarjota ilmaista opetusmateriaalia ja muita oppimisvälineitä kaikille perheille. Tämä varmistaa, että opiskelijoilla on pääsy resursseihin opintojaan varten. Tämän lisäksi valtio vastaa myös koulumatkojen ja aktiviteettien kustannuksista.

Kunnat

Koska koronaviruskriisi on vaikuttanut kielteisesti kuntien taloudelliseen tilanteeseen, valtio aikoo myöntää 1,45 miljardia euroa rahoittamaan piirinsä ihmisten tarvitsemia peruspalveluja, jotka keskittyvät terveydenhuoltoon ja koulutukseen. 

Ympäristö

Yksi hallituksen tärkeimmistä painopisteistä on tehdä Suomesta hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä. Se aikoo tukea yrityksiä ja teollisuutta niiden siirtyessä päästöttömään teknologiaan. 

Edistääkseen tavoitettaan vähentää turpeen käyttöä polttoaineena valtio myöntää varoja turveteollisuuden työntekijöille ja yritysten omistajille, joihin tämä vaikuttaa suoraan. 

Uhkapeliteollisuus

Suomen uhkapelimonopolilla, Veikkauksella, on koronaviruskriisistä johtuen tulojen puute. Koska niiden tulot menevät suoraan hyväntekeväisyysjärjestöille ja valtion taide-, tiede-, kulttuuri- ja urheilualoille, näillä osastoilla on vaikeuksia ylläpitää toimintaansa. Valtio aikoo auttaa näitä sektoreita elpymällä varaamalla 347 miljoonan euron rahaston, joka kerätään useilta eri ministeriöiltä.

Suomen poliittiset puolueet

Suomen poliittiset puolueet

Politiikka on mielenkiintoista, koska siellä on paljon värikkäitä henkilöitä, joita voit nähdä ja olla tekemisissä. Se ei ole vain puhdasta hauskaa ja pelejä, koska se voi olla ratkaiseva tekijä hallituksessa. 

” Poliitikot ovat yksi tärkeimmistä hahmoista politiikassa ja hallinnossa. Vuoden 2019 Suomen eduskuntavaalien jälkeenmonet ihmiset ovat tietoisia poliittisten puolueiden eroista ympäri maata. 

Poliittiset puolueet ovat joukko ihmisiä tai poliitikkoja, joilla on sama vakaumus tai tavoitteet maan tai hallituksen johtamisessa. Kuka tahansa voi rakentaa poliittisen puolueensa, kunhan sillä on oikea määrä ihmisiä ja tukea. 

Voit rakentaa poliittisen puolueen liberaaleista konservatiiveihin. Yhden perustaminen ei ole niin helppoa kuin luulet, koska kannattajien ja poliitikkojen lisäksi, jotka tukevat sinua, tarvitset varoja koko puolueen hoitamiseen. 

Suomessa on paljon poliittisia puolueita, jotka asevat samaan asemaan jokaisessa Suomen eduskuntavaalissa. Tässä artikkelissa luetellaan kaikki poliittiset puolueet, joita voit tukea. 

Tässä on luettelo kaikista nykyisistä poliittisista puolueista Suomessa tänään: 

 • Suomen sosiaalidemokraattinen puolue
 • Suomen keskuspuolueSuomen
 • Kansallinen koalitiopuolue
 • ruotsalainen kansanpuolue Suomen
 • kristillisdemokraatit
 • Vihreät
 • Vasemmistoliitto
 • Suomalaispuolue
 • Liberaali puolue – vapaus valita
 • Suomen merirosvopuolue Suomen
 • eläinoikeuspuolue
 • Kansalaisten puolue
 • Feministinen puolue
 • Tasapainon puolesta – IPU – För jämvikt rp
 • Sininen uudistus
 • Suomen kansan ensimmäinen
 • seitsemän tähden
 • liike nyt
 • avoin puolue
 • Suomen kommunistinen puolue

Jatka lukemista alla saadaksesi lisätietoja usein kysytyt kysymykset Suomen poliittisista puolueista. 

Puolueiden usein kysytyt kysymykset: 

Tässä artikkelin osassa luetellaan joitain usein kysyttyjä kysymyksiä Suomen puolueista. Lähdimme kysymyksiin Googlen automaattisen täydennystoiminnon perusteella. 

K: Voitteko olla itsenäinen ehdokas ehdokkaana? 

V: Ehdottomasti, kyllä! Voit osallistua poliittiseen asemaan, vaikka olisit itsenäinen ehdokas ilman minkäänlaista poliittista puoluetta Suomessa. Saatat olla vain vaikea kampanjoida, koska se vaatii paljon aikaa ja vaivaa vaalikauden aikana. 

K: Mikä puolue on nykyinen pääministeri? 

V: Vuoden 2019 Suomen eduskuntavaalien jälkeen Sarah Marin julistettiin voittajaksi. Hän on Suomen sosiaalidemokraattisesta puolueesta. 

K: Saako vaihtaa puolueesi? 

V: Kyllä, voit muuttaa poliittista puoluettasi, kunhan sinulla on sama ideologia kuin puolueellasi. 

On vielä paljon asioita, joita emme käsittäneet Suomen poliittisten puolueiden suhteen, mutta toivomme, että olet nauttinut tämän artikkelin lukemisesta. 

Theme: Overlay by Kaira Extra Text
COPYRIGHT © VAALITIETO.FI/WMI SOLUTIONS OY 2020 | ALL RIGHTS RESERVED.