EHDOKKAAT ESITTELYSSÄ
Merja Kuusisto

Merja Kuusisto

264
Ehdokkaan tiedot:
Tuusula
Suomen Sosialidemokraattinen Puolue
merja.kuusisto@eduskunta.fi
050-5122899
Äänestä varjovaaleissa Lue lisää varjovaaleista täältä »

Sosiaalinen media

Löydät minut myös näistä sosiaalisen median palveluista.

Live-Chat aikataulut

Ehdokkaalla ei ole varattuja Live-Chat aikoja.

Ehdokkaan esittely

Olen Merja Kuusisto, toisen kauden kansanedustaja Uudeltamaalta. Synnyin 4. joulukuuta 1954 Hausjärvellä, missä vietin myös lapsuuteni ensimmäiset vuodet.

Isäni työ vei meidät muutamia vuosia myöhemmin Tuusulaan, Uudellemaalle, missä tapasin myös 70-luvulla aviomieheni Päivön. Kotikuntani Tuusula on kaunis ja turvallinen paikka asua ja kasvattaa lapsia. Perheeseemme kuuluu minun ja aviomieheni lisäksi kaksi aikuista tytärtä. Olen myös kahden pienen pojan onnellinen isoäiti.

Minulla on takanani pitkä ja monipuolinen työura terveydenhuollon eri sektoreilla. Ennen valintaani kansanedustajaksi työskentelin 8 vuotta palveluvastaavana Roselius-säätiön Kustaa Aadolf –kodissa Kellokoskella. Nyt kansanedustajana ja Sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsenenä pyrin vaikuttamaan terveydenhuollon tulevaisuuteen. Jokaiselle kuuluvat yhtäläiset mahdollisuudet saada tarvitsemaansa hoitoa iästä, asuinpaikasta tai varallisuudesta riippumatta.

Politiikassa ja Sosialidemokraattisen puolueen toiminnassa olen ollut mukana jo usean vuosikymmenen ajan. Yhdistys- ja puoluetoimintaan lähdin mukaan jo nuorena. Yhdistystoiminta on minulle tärkeä asia ja tapa vaikuttaa asioihin, joita pidän tärkeinä.

Kunnallisia luottamustehtäviä olen hoitanut 1980-luvulta lähtien. Puute päivähoitopaikoista sai minut aikoinaan asettumaan ehdolle kunnallisvaaleissa. Olin tuolloin palaamassa äitiyslomalta työelämään ja päivähoitopaikat tuntuivat olevan kiven takana. Minut valittiinkin Tuusulan kunnanvaltuustoon ensimmäisen kerran vuonna 1985. Sittemmin kiinnostus yhteiskunnallisia asioita ja oman alueeni hyvinvointia kohtaan on kasvanut entisestään. Tie on vienyt kunnanvaltuutetusta kunnanhallituksen varapuheenjohtajaksi ja kunnanvaltuuston puheenjohtajaksi. Tuusulan kunnanvaltuuston puheenjohtajana toimin vuodet 2001-2006 ja edelleen vuodet 2009-2010. Vuoden 2011 alussa minut valittiin Tuusulan sosialidemokraattisen valtuustoryhmän puheenjohtajaksi.

Olen toiminut lisäksi erilaisissa luottamustehtävissä tärkeinä pitämieni asioiden parissa. Erityisesti Keski-Uudenmaan kuntien välisen yhteistyön kehittäminen on minulle tärkeä asia. Yhteistyö mahdollistaa palveluiden tarjoamisen asukkaille yli kuntarajojen.

VIIKON VISA
Viikon visa
TESTAA OLETKO VAALIGURU
Testaa oletko vaaliguru
VAALITIETO SOSIAALISESSA MEDIASSA